grafiek:
www.beurs.nl


Artikels:
ratingbureau, risico enzo
juni 2010
modellen en voorspellen
maart 2010


dividenden AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul Tudor Jones

Paul Tudor Jones is een handelaar die in de jaren 80 veel geld verdiende met de handel in opties. Hij was zeer toegewijd en was dag en nacht bezig met de handel in opties en valuta.

De meest opmerkelijke prestatie van Paul Tudor Jones is de voorspelling van de beurscrash van 1987, ook wel bekend als Black Monday. Hierbij maakte hij gebruik van een speciale vorm van technische analyse, namelijk de Elliot Wave Principals. Hierbij zijn de voorspellingen van de koersen gebasseerd op partronen die ook in de natuur voorkomen, bijvoorbeeld de symmetrie van een blad. Op basis van bepaalde verhoudingen wordt dit zowel op de tijdas alsook op de koersuitslagen toegepast.

Paul Tudor Jones is de oprichter van de Tudor Investment Corporation. Deze onderneming is vooral bezig met het innemen van actieve posities in aandelen, grondstoffen en valuta`s.

Er is een documentaire van hem gemaakt met de titel "TRADER: The Documentary". Hierin is onder andere te zien dat hij op bepaalde momenten geen cent meer over had en dus duidelijk pieken en dalen kende in zijn loopbaan. Tegenwoordig staat hij op de lijst van de 500 meest rijke mensen te wereld. In 2006 heeft hij zelfs 750 miljoen dollar verdiend.

Zijn handelsstrategie is erop gebasseerd dat hij op de omslagpunten van de beurs geld verdiend. In de periodes van lange stijging of daling doet hij niet veel. Als een bepaalde handelspositie goed loopt vergroot hij deze positie. Als een positie slecht looopt en hem een slecht gevoel geeft liquideert hij deze positie.

Hij heeft verder de Robin Hood Foundation opgericht. Deze charitatieve instelling helpt minder bevoorrechte kinderen.


 

 

 

John Bogle Warren Buffet Nick Leeson Michael Milken
Peter Lynch Julian Roberston Jim Rogers John Templeton
   
George Soros Paul Tudor Jones    

 


beleggerswoordenboek