grafiek:
www.beurs.nl


Artikels:
ratingbureau, risico enzo
juni 2010
modellen en voorspellen
maart 2010


dividenden AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jim Rogers

Jim Rogers, de grote wereldreiziger. Samen met George Soros richtte hij het Quantum Fund op. Dit werd een van de meest succesvolle fondsen aller tijden. Na een meningsverschil met Soros ging hij alleen door en verdiende zoveel geld dat hij al zeer snel met pensioen kon. Op 37-jarige leeftijd ging hij nadenken over wat hij verder wilde.

Rogers wilde meer inzicht krijgen in de opkomende economien om op basis hiervan een voorspelling te doen over de toekomstige economische machtsverhoudingen. Om dit te bereiken liet hij een speciale Mercedes maken, waarin hij 3 jaar achtereen de wereld rondreisde. Met zijn auto deed hij 116 landen aan en in deze landen praatte hij met de locale bevolking, bankiers en zakenmensen om een goed inzicht te verschaffen in de infrastructuur en investeringsmogelijkheden.

Gedurende zijn reizen kwam hij erachter dat er zeker veel geld te verdienen is buiten Wallstreet. Hij investeerde zelf dan ook veel geld in landen, waarin hij zeker mogelijkheden zag om zich snel te ontwikkelen. Zijn mening is dat China de nieuwe wereldmacht wordt. Ook heeft hij weinig vertrouwen in de Euro en de Dollar. Deze munten zullen op den duur gaan verdwijnen. De Indiana Jones van Wallstreet zoals hij genoemd wordt is nog zeer actief als belegger, vooral wereldwijd. Hij ziet veel heil in het investeren in grondstoffen in tegenstelling tot aandelen en obligaties.

Tijdens zijn 3-jarige reis heeft hij overigens vaak bij de mensen thuis gegeten en ook vaak bij stalletjes. Heel af en toe at hij in dure hotels. Hij heeft tijdens zijn reis 5 keer last van zijn maag gekregen en alle keren kwam dat van het eten in dure hotels. We gaan nog veel van hem horen.

 

 

 

 

John Bogle Warren Buffet Nick Leeson Michael Milken
Peter Lynch Julian Roberston Jim Rogers John Templeton
   
George Soros Paul Tudor Jones    

 


beleggerswoordenboek