grafiek:
www.beurs.nl


Artikels:
ratingbureau, risico enzo
juni 2010
modellen en voorspellen
maart 2010


dividenden AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warren Buffet

Warren Buffet is waarschijnlijk de bekendste belegger ter wereld. Hij is in ieder geval de rijkste. Hij is vooral bekend geworden met zijn simpele vuistregels wat betreft beleggen. Door zich altijd aan deze regels te houden is Warren schatrijk geworden. Zo heeft hij op "black monday" tijdens de gigantische beurscrash zijn favoriete aandelen met partijen tegelijk opgekocht voor een zeer gunstige prijs. Zijn favoriete aandelen zijn vooral Coca Cola , Walt Disney en Gillette.

Sinds 1965 leidt hij het beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway. Met zijn 73 jaar heeft hij op dit moment een vermogen van vele miljarden en staat daarmee in de top 3 van rijkste mensen in de wereld. Dit vermogen heeft hij bijelkaar weten te krijgen puur door te beleggen in zijn favoriete aandelen.

De aandelen van zijn houdstermaatschappij Berkshire Hathaway zijn sinds de oprichting van het bedrijf niet meer gesplitst en dus peperduur. Voor een aandeel , die overigens wel vrij verhandelbaar is, betaalt u meer dan 50.000 dollar. De laatste jaren is het rendement op zijn aandelen toch flink gedaald door de crash van de dollar.

Warren Buffet koopt vooral aandelen waar hij veel verstand van heeft. Tijdens een uitstapje met Bill Gates van Microsoft probeerde deze laatste hem ervan te overtuigen om ook aandelen Microsoft te kopen. Toch heeft Bill hem er niet van weten te overtuigen om aandelen Microsoft te kopen. Dit is misschien ook wel de reden dat het bedrijf van Warren Buffet ver boven gemiddeld presteert. Hij heeft namelijk niet echt in internetbedrijven belegt, wat hem tijdens de forse koersdalingen en faillissementen van veel van deze bedrijven ontzettend veel geld heeft bespaard.

 

 

 

 

 

John Bogle Warren Buffet Nick Leeson Michael Milken
Peter Lynch Julian Roberston Jim Rogers John Templeton
   
George Soros Paul Tudor Jones    

 


beleggerswoordenboek